Aloë-vera gamma

De geschiedenis van de Aloë vera is ongeëvenaard. Sinds duizenden jaren en op alle continenten reikt de schat aan ervaringen met deze buitengewone geneeskrachtige plant. Zoals bij geen enkel ander natuurlijk geneesmiddel biedt Aloë vera uitwendige en inwendige toepassingen. In de oudheid kende men reeds de verzachtende eigenschappen bij huid- en brandwonden, schimmelvorming en aantasting door parasieten, etterende zweren, migraine, zonnebrand en veel andere kwalen.  
 
Aloë vera – de woestijnlelie: wat maakt de Aloë vera nu zo bijzonder? Medicamenten hebben meestal slechts één enkele werkzame stof. Deze stof heeft een gewenste werking en niet zelden diverse bijwerkingen. Geneeskrachtige kruiden bevatten meestal groepen inhoudelijke stoffen die voor verschillende symptomen en kwalen gebruikt kunnen worden. Aloë vera echter lijkt een hele medicijnkast van de natuur te zijn want de wetenschap heeft tot nu toe 150 inhoudelijke stoffen gevonden. Het spectrum reikt daarbij van de A van Acemannan tot de Z van Zink. Veel inhoudelijke stoffen zijn alleen in een kleine concentratie aanwezig en hierin ligt het geheim van de Aloë: het is niet de werking van een enkele vitale stof of commandogever alleen, het is de samenwerking van alle stoffen die de vele positieve werkingen van de Aloë vera mogelijk maken.
 
In de volksmond worden we werkingen van Aloë vera vaak beschreven met de 4O’s:
- Ontzuren;
- Ontslakken;
- Ontvetten;
- Ontgiften;
 
Aan deze totaal verschillende, positieve effecten ligt een gemeenschappelijk werkzaam mechanisme ten grondslag nl. het herstel van de gezonde en normale binnendiameter van de haarvaten in de gebieden waar deze vaten zich vernauwen als gevolg van stress, verkeerde voeding en milieubelasting. Een vernauwing van de haarvaten leidt snel tot gebrek aan zuurstof die dan weer leidt tot verzuring. Op die manier komt ons lichaam in een ziekmakende vicieuze cirkel terecht. In 1ste instantie denken we dan aan hart- en vaatziekten, chronische ontstekingen, kanker, allergiën, neurodermtitis maar ook dementie, …
 
In principe kan Aloë vera ingezet worden:
- preventief ter versterking van de gezondheid;
- als aanvulling op een behandeling volgens de academische geneeskunde.
 
Belangrijk is hierbij dat men geen aloë vera dient te drinken van concentraten maar enkel Aloë vera van niet verwarmde directe gel die aloïnevrij is. Gebruik alleen aloë vera producten met certificaten met betrekking tot herkomst en productie. Een extra verhoging van de werking kan bereikt worden door toevoeging van honing.
 
bron: De geneeskundige kracht van Aloë vera (Michael Peuser – ‘Kapillaren bestimmen unser Schicksal’ of haarvaten bepalen ons lot)
 
LR en Aloë vera
LR heeft freseniuslabel voor Aloë vera. Veel firma’s hebben assortiment met Aloë vera. Alleen LR heeft dit kwaliteitslabel. Houdt in dat zowel de teelt, de oogst als de productie gecontroleerd wordt en voldoet aan alle eisen. Zowel label van IASC (Internationaal Aloe science council) als freseniuslabel (Duitse keurmerk).
Bij al de producten van LR staat ook vermeld hoeveel Aloë vera er in het product aanwezig is. Op vele producten staat er op dat er Aloë vera op vermeld doch de hoeveelheid staat er niet op en dit voldoet meestal niet aan hetgeen nodig is voor de werking ervan.
De teelt gebeurt in eigen plantage in Mexico. De teelt verloopt zonder pesticiden of andere chemicaliën, enkel met natuurlijke meststoffen uit plantaardige aloë compost. Het product is aloïnevrij: de modernste fabrieksuitrusting voor een zuiver scheiden van de gel en de schil ter garantie van het aloïnevrij zijn van de grondstof.