glutenvrije burgers met portobello en reishi

bron: https://superfoodleven.nl/glutenvrije-burgers-met-portobello-en-reishi/

Deze burgers maak je met gierst en portobello paddenstoelen. Voor een extra boost voegen we nog wat reishi poeder toe, een medicinale paddenstoel die bekend staat om de ondersteuning van het immuunsysteem.

Gierst wordt vooral in Azië en Afrika heel veel gegeten en is van nature glutenvrij. Perfect als basis voor een lekkere vegetarische burger in combinatie met portobello paddenstoelen. Voor een extra gezonde boost voegen we wat reishi paddenstoelenextract toe. Hoe zit dat precies?

De ‘Ancient Elders’ ofwel oude wijzen in Zuid-Amerika gebruiken paddenstoelenextracten al eeuwenlang ter ondersteuning van de menselijke gezondheid. Voorbeelden van deze paddenstoelenextracten zijn Reishi, Lion’s Mane, Cordyceps of Chaga. Allemaal hebben ze weer andere eigenschappen en voordelen voor de gezondheid. Voor deze burgers kozen we reishi extract. Reishi extract staat bekend om de ondersteuning van het immuunsysteem en het kalmerende effect. In deze tijden waarbij we voortdurend blootstaan aan mega veel prikkels kan ieder immuunsysteem wel een beetje rust gebruiken!